Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6942290669

Λεμονής Αργύρης

Υπεύθυνος Ιατρείου Πόνου

Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Το Pilates είναι μια εξαιρετική μέθοδος γυμναστικής που βοηθάει το άτομο να δυναμώσει το μυοσκελετικό του σύστημα και να αποκτήσει τον έλεγχο του σώματος του, χωρίς να αισθάνεται ότι ελέγχεται από τον πόνο ή από τον φοβό του πόνου. Ουσιαστικά, η συγκεκριμένη γυμναστική ενδυναμώνει την πάσχουσα περιοχή και εξασφαλίζει τη διατήρηση του αποτέσματος σε βάθος χρόνου. Αποφεύγεται η εφαρμογή στη φάση έντονης κρίσης πόνου, αλλά έρχεται συμπληρωματικά, αφού έχει προηγηθεί η κατάλληλη παρέμβαση από τους θεράποντες ιατρούς. Ωστόσο δεν αναιρείται η  ταυτόχρονη και συνεχόμενη παρέμβαση του θεράποντος όπου και όποτε χρειαστεί. Ειδικότερα αφορά τις περιπτώσεις των ανθρώπων που είτε έχει ατροφήσει το μυϊκό τους σύστημα, είτε έχει αποκτήσει δυσκαμψία λόγω του πόνου. Συνίσταται από Ιατρούς και Φυσικοθεραπευτές, ως ήπια μέθοδος εκγύμνασης σώματος με άμεσα και δυναμικά αποτελέσματα.

Πρόκειται για μια ασφαλή μέθοδο που λειτουργεί θεραπευτικά και διατηρεί το σώμα σε καλή φυσική κατάσταση. Προσφέρει ανακούφιση από πόνους, καλή στάση σώματος, αύξηση της δύναμής του, ηρεμία στο νου και χαλάρωση του νευρικού συστήματος. Είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασκήσεων διάτασης και μυϊκής τόνωσης.

Στόχος της μεθόδου είναι η ενδυνάμωση του πυρήνα - κοιλιακή χώρα -  η βελτίωση της αναπνοής, η καλή κινητικότητα στις αρθρώσεις και η αύξηση της δύναμης και της ελαστικότητας των μυών στα χέρια και στα πόδια. Είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να δυναμώνει και να προστατεύει την περιοχή της μέσης και του αυχένα, να αποσυμπιέζει τη σπονδυλική στήλη και να αποφεύγεται η επιβάρυνση στις αρθρώσεις. Οι απαιτήσεις κατά τη διάρκεια της προπόνησης για την εκτέλεση του ασκησιολογίου είναι μικρή, σε σχέση με το αποτέλεσμα που προσφέρει η μέθοδος. Έτσι, δεν υπάρχει το αίσθημα του «πιασμένου» σώματος μετά τη γυμναστική, αντιθέτως υπάρχει αίσθημα δύναμης, ευεξίας και ενέργειας. Επιπλέον, το άτομο που ήδη πονάει ή που έχει νιώσει πόνο για μεγάλο χρονικό διάστημα, το pilates έρχεται να δυναμώσει την εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του σώματός του. Άμεσα ο πάσχων διαπιστώνει μικρές και μεγάλες αλλαγες στην καθημερινότητα του, σε ότι αφορά τις συνήθειες και τις υποχρεώσεις του.

Η ένταση της προπόνησης εξατομικεύεται στις ανάγκες και απαιτήσεις του ασκούμενου. Το εύρος των ασκήσεων προσαρμόζεται σε όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης και μπορεί να είναι ήπιο ή πιο δυναμικό, ανάλογα με το επίπεδο ή το θέμα υγείας και τον πόνο που υπάρχει και πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Οι  ασκήσεις σ’ έναν αρχάριο άτομο ή μη, με συμπτώματα πόνου είναι χαμηλής έντασης, προκειμένου το σώμα με τις πρώτες προπονήσεις να προσαρμοστεί στο ασκησιολόγιο και στον συγχρονισμό άσκησης με αναπνοή. Σταδιακά, εφόσον το σώμα δυναμώνει, η κινητικότητα και η δύναμη αυξάνει, μπορεί να ανέβει η ένταση και να διευρυνθεί η ποικιλία των ασκήσεων. Στις περιπτώσεις πασχόντων από πόνο σε ασκούμενους με πρότερη έντονη σωματική δραστηριότητα, όπως προχωρημένοι ασκούμενοι ή αθλητές, το ασκησιολόγιο επίσης προσαρμόζεται για άμεση αποκατάσταση, ενδυνάμωση και επανένταξη στις δραστηριότητες τους.

Στα κατ’ οίκον μαθήματα οι ασκήσεις γίνονται από διάφορες θέσεις, όπως στο έδαφος με τη χρήση στρώματος: σε ύπτια, πρηνή, πλάγια, εδραία, όρθια θέση ή και με τη χρήση καρέκλας, όπου απαιτείται. Στη διάρκεια του προγράμματος και ανάλογα με την ένταση του πόνου, χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των ασκήσεων το σωματικό βάρος ή και συνδυαστικά με φορητό εξοπλισμό, όπως μπάλα μικρή/μεγάλη, foam roller, ring, gymstick, λάστιχα.

Στην πρώτη συνάντηση γίνεται λήψη ιστορικού και το πρόγραμμα προσαρμόζεται στις ανάγκες σας, πάντα σε συνεννόηση με τον Θεράποντα Ιατρό.

Μαθήματα κατ’ οίκον:

Τα μαθήματα παραδίδονται κατ’ οίκον, κατόπιν επικοινωνίας. Στην πρώτη συνάντηση γίνεται λήψη ιστορικού και ένα δοκιμαστικό μάθημα μικρής διάρκειας για να γνωρίσετε τη μέθοδο. Αν γνωρίζετε τη μέθοδο ή έχετε γυμνασμένο σώμα, γίνεται αξιολόγηση των δυνατοτήτων του σώματος, βάση της παρούσας κατάστασης στην οποία βρίσκεστε και το ασκησιολόγιο έπειτα προσαρμόζεται στην αποκατάσταση των περιορισμών που οφείλονται στον πόνο του σώματος σας.

*Τα κατ’ οίκον μαθήματα, προς το παρόν, γίνονται από τη δασκάλα Pilates με χρήση μάσκας και με την εφαρμογή όλων των κατάλληλων μέτρων, με σκοπό την καλύτερη δυνατή προστασία από τον covid-19. Tο μάθημα πραγματοποιείται εφόσον ο ασκούμενος δεν παρουσιάζει συμπτώματα της νόσου.

Μαθήματα online:

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας, τα μαθήματα γίνονται και online. Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, ορίζουμε διαδικτυακό μάθημα και ακολουθείται η ίδια διαδικασία με αυτή των κατ’ οίκον συνεδριών. Λήψη ιστορικού και δοκιμαστικό μάθημα μικρής διάρκειας.

Για άμεση επικοινωνία, καλέστε στο 6973044763

 

Με τη μέθοδο Pilates επιτυγχάνεται:

 • ανακούφιση από μυοσκελετικούς πόνους
 • ευθυγράμμιση και βελτίωση της σπονδυλικής στήλης από παθήσεις όπως λόρδωση, σκολίωση, κύφωση
 • αποκατάσταση μυοσκελετικών τραυματισμών, χειρουργείων και χρόνιων προβλημάτων
 • βελτιωμένη κινητικότητα
 • μεγαλύτερο εύρος κίνησης των αρθρώσεων
 • ενδυνάμωση και η ευλυγισία των μυών
 • συμμετρική στάση του σώματος
 • έλεγχος και η βελτίωση της αναπνοής
 • δίνει ενέργεια και τονώνει το σώμα
 • χαρίζει αρμονία και προσφέρει ψυχική ηρεμία
 • βελτιώνει την συγκέντρωση, μειώνει το stress και το άγχος

 

Ενδύκνειται για:

 • χρόνιους πόνους
 • προβλήματα αυχένα
 • προβλήματα σπονδυνικής στήλης
 • κύφωση, λόρδωση, σκολίωση
 • προβλήματα σε ώμους, αγκώνες καρπούς
 • ισχιαλγίες, οσφυαλγίες
 • προβλήματα σε ισχία, μηρούς, γόνατα, γαστροκνήμια, αχίλλειο, πέλμα
 • αθλητικές κακώσεις
 • οστεοπόρωση
 • αποκατάσταση μετά από χειρουργείο
 • αυτοάνοσες παθήσεις

 

Σε 10 μαθήματα αισθάνεσαι τη διαφορά στο σώμα σου.

Σε 20 τη βλέπεις και σε 30 έχεις ένα νέο σώμα” Joseph Pilates

Θεραπείες

Επεμβατικές Πράξεις

Είναι ιατρικές πράξεις οι οποίες εκτελούνται σε νοσοκομείο υπό ακτινοσκοπική ή υπερηχογραφική καθοδήγηση και τοπική αναισθησία. Η διάρκεια τους είναι από 15 έως 90 λεπτά και ο ασθενής φεύγει από το νοσοκομείο σε 2 με 4 ώρες.

Οι επεμβατικές πράξεις περιλαμβάνουν:

 1. Στοχευμένες εγχύσεις φαρμάκων, εφαρμογή ραδιοσυχνότητας (RF) και παλμικής ραδιοσυχνότητας (PULSED RF) στην σπονδυλική στήλη, σε περιφερικά νευρά, συμπαθητικά γάγγλια, αρθρώσεις, τένοντες, συνδέσμους μύες και αλλού.
 2. Εμφύτευση καθετήρα στον επισκληρίδιο η υπαραχνοειδή χώρο για συνεχή έγχυση φαρμάκων.
 3. Εμφύτευση ηλεκτρόδιων στον επισκληρίδιο χώρο η περιφερικά του νεύρου που πάσχει για νευροδιέγερση με στόχο τους νευρώνες που έχουν σχέση με την διαβίβαση του πόνου.

Αναλυτικά οι Επεμβάσεις

 1. Εφαρμογή παλμικής ραδιοσυχνότητας στα ινιακά νευρά. Ημικρανίες, Κεφαλαλγία τάσης. Περισσότερα...
 2. Νευρόλυση γασερείου γάγγλιου με ραδιοσυχνότητες. Νευραλγία τρίδυμου. Περισσότερα...
 3. Νευρόλυση σφηνουπερωίου γάγγλιου με ραδιοσυχνότητες. Αθροιστική κεφαλαλγία. Περισσότερα...
 4. Νευρόλυση αστεροειδούς γάγγλιου με ραδιοσυχνότητες. Αλγοδυστροφία άνω ακρών - Νευροπαθητικός πόνος κεφαλής. Περισσότερα...
 5. Έγχυση τοπικού αναισθητικού και κορτικοστεροειδούς στο αστεροειδές γάγγλιο. Αλγοδυστροφία άνω ακρών - Νευροπαθητικός πόνος κεφαλής. Περισσότερα...
 6. Νευρόλυση medial branch. Σπονδυλαρθρίτιδα αυχενικής και οσφυϊκής μοίρας σπονδυλικής στήλης. Περισσότερα...
 7. Έγχυση τοπικού αναισθητικού και κορτικοστεροειδούς στις ζυγοαποφυσιακές αρθρώσεις των σπόνδυλων της σπονδυλικής στήλης. Σπονδυλαρθρίτιδα αυχενικής και οσφυϊκής μοίρας σπονδυλικής στήλης. Περισσότερα...
 8. Νευροπλαστική. Πίεση ρίζας νεύρου στο μεσοσπονδύλιο τρήμα από συμφύσεις λόγω χρόνιων φλεγμονών. Περισσότερα...
 9. Δισκοπλαστική (Έγχυση δισκογελής (discogel) μέσα στον μεσοσπονδύλιο δίσκο). Εκφύλιση μεσοσπονδυλίου δίσκου. Περισσότερα...
 10. Εφαρμογή παλμικής ραδιοσυχνότητας στον δίσκο. Εκφύλιση μεσοσπονδυλίου δίσκου. Περισσότερα...
 11. Εφαρμογή παλμικής ραδιοσυχνότητας στο γάγγλιο της οπίσθιας ρίζας (DRG). Πόνος στην περιοχή νεύρωσης του αντιστοίχου νωτιαίου νεύρου.
 12. Έγχυση τοπικού αναισθητικού και κορτιζόνης στον επισκληρίδιο χώρο. Οσφυαλγία-Αυχεναλγία-Ριζίτιδα. Περισσότερα...
 13. Εμφύτευση καθετήρα στον επισκληρίδιο χώρο για συνεχή έγχυση φαρμάκων. Καρκινικός πόνος. Περισσότερα...
 14. Εμφύτευση καθετήρα στον υπαραχνοειδή χώρο για συνεχή έγχυση φαρμάκων. Καρκινικός πόνος. Περισσότερα...
 15. Νευροτροποποίηση. Εμφύτευση ηλεκτρόδιων στον επισκληρίδιο χώρο η στα περιφερικά νεύρα. Νευροπαθητικός πόνος. Περισσότερα...
 16. Νευρόλυση σπλαγχνικών νευρών. Πόνος από καρκίνο παγκρέατος. Περισσότερα...
 17. Νευρόλυση άνω υπογαστρίου πλέγματος. Πόνος από καρκίνο κάτω κοιλίας. Περισσότερα...
 18. Νευρόλυση γάγγλιου IMPAR. Πόνος στην περιοχή της πυέλου. Περισσότερα...
 19. Νευρόλυση γαγγλίων συμπαθητικής αλυσίδας. Συμπαθητικός πόνος (Αλγοδυστροφία). Περισσότερα...
 20. Εφαρμογή παλμικής ραδιοσυχνότητας στα μεσοπλεύρια νεύρα. Πόνος στον θώρακα. Περισσότερα...
 21. Έγχυση κορτιζόνης και τοπικού αναισθητικού στην ιερολαγόνια άρθρωση. Φλεγμονή ιερολαγονίου άρθρωσης. Περισσότερα...
 22. Νευρόλυση ιερολαγονίου αρθρώσεως με ραδιοσυχνότητες. Φλεγμονή ιερολαγονίου άρθρωσης. Περισσότερα...
 23. Εφαρμογή παλμικής ραδιοσυχνότητας στα περιφερικά νευρά. Νευροπάθειες - Τραυματισμοί νευρών. Περισσότερα...
 24. Έγχυση υαλουρονικού σε αρθρώσεις (γόνατο-ισχίο). Αρθρίτιδες. Περισσότερα...
 25. Νευρόλυση Genicular Nerves. Περισσότερα...

Εναλλακτική - Βελονισμός

Ο βελονισμός είναι μια μέθοδος αντιμετώπισης του χρόνιου πόνου που βασίζεται στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική...  Περισσότερα...

Επιθέματα Καψαϊκίνης

Το δερματικό επίθεμα καψαϊκίνης είναι ένα έμπλαστρο το όποιο τοποθετείται στην πάσχουσα περιοχή από εξειδικευμένο ιατρό και παραμένει για περίπου μια ώρα.

Το έμπλαστρο αυτό περιέχει καψαϊκίνη το οποίο είναι συστατικό της πιπεριάς capsicum. Περισσότερα...

Προλοθεραπεία

Η Προλοθεραπεία είναι μια θεραπευτική μέθοδος η όποια ενεργοποιεί τη διαδικασία επούλωσης των κακώσεων στους συνδέσμους και στους τένοντες.

Πρόκειται για απλή έγχυση διαλύματος γλυκόζης στο σημείο που ο τένοντας ή ο σύνδεσμος που πάσχει ενώνεται με το οστό. Περισσότερα...

Ραδιοσυχνότητες

Η θεραπεία πόνου με χρήση ραδιοσυχνοτήτων είναι μια μέθοδος τροποποίησης των νεύρων. Με αυτή τη μέθοδο... Περισσότερα...

Φαρμακευτική Αγωγή

Εξειδικευμένη Φαρμακευτική Αγωγή. Περισσότερα...

Φυσιοθεραπεία

Φυσιοθεραπεία. Περισσότερα...

Ψυχοθεραπεία

Η Ψυχολογική υποστήριξη με κατεύθυνση τη Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική θεραπεία (CBT) έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει σημαντικά στην ιατρική παρέμβαση, καθώς παροτρύνει και κατευθύνει τον ασθενή να ελέγξει... Περισσότερα...

Botox

Το botox (αλλαντική τοξίνη) είναι ουσία την οποία ο περισσότερος κόσμος τη γνωρίζει για την χρησιμότητα της στην αισθητική ιατρική (εξαφάνιση ρυτίδων κλπ).

Η συγκεκριμένη όμως ουσία χρησιμοποιείται ευρέως στην ιατρική (σπαστικότατα μετά από εγκεφαλικό –ραιβόκρανο κ.α.) και ειδικά Περισσότερα...

PRP

Το αίμα εκτός από ερυθρά και λευκά αιμοσφαίρια περιέχει και αιμοπετάλια. Τα αιμοπετάλια εκτός από την συμβολή τους στην πήξη του αίματος περιέχουν και πρωτεΐνες που ονομάζονται αυξητικοί παράγοντες. Οι παράγοντες αυτοί παίζουν πολύ σημαντικό ρολό στην γρηγορότερη επούλωση των τραυμάτων. Περισσότερα...

Tens

Tens (Διαδερμικός ηλεκτρικός νευρικός ερεθισμός)

Η συγκεκριμένη θεραπεία έχει πολύ καλά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του πόνου από μυοσκελετικές παθήσεις (κυρίως σπασμούς μυών), νευροπαθητικό πόνο και στην κεφαλαλγία τάσης . Περισσότερα...

Bowtech & Pilates

Το Pilates είναι μια εξαιρετική μέθοδος γυμναστικής που βοηθάει το άτομο να δυναμώσει το μυοσκελετικό του σύστημα... Περισσότερα...

Η τεχνική Bowen είναι μια ολιστική, φυσική, ασφαλής, μη επεμβατική μέθοδος που εφαρμόζεται με τα χέρια στο σώμα, ενεργοποιώντας το ... Περισσότερα...

Ο παρόν ιστότοπος προκειμένου να παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους χρήστες χρησιμοποιεί "cookies". Επιλέγοντας ‘αποδοχή’ δίνετε τη συναίνεσή σας στη χρήση "cookies".