Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6942290669

Λεμονής Αργύρης

Υπεύθυνος Ιατρείου Πόνου

Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ο πόνος είναι μια υποκειμενική αίσθηση που επηρεάζεται άμεσα από την κατάσταση του εγκεφάλου που την βιώνει. Πολλές φορές το έντονο άγχος του ασθενούς οδηγεί στην αύξηση της έντασης των συμπτωμάτων του πόνου χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη επιδείνωση της νόσου ή στην σωματοποίηση του έντονου άγχους με καινούργια σημεία πόνου. Το τελικό αποτέλεσμα είναι το συχνό φαινόμενο της κατάθλιψης.

Η ψυχολογική υποστήριξη από εξειδικευμένο ψυχολόγο κατευθύνει τον ασθενή να ελέγξει, να αναθεωρήσει και να επαναπροσδιορίσει τις σκέψεις του με στόχο την ελάττωση των επώδυνων συμπτωμάτων .

 Η Ψυχολογική υποστήριξη με κατεύθυνση τη Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική θεραπεία (CBT) έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει σημαντικά στην ιατρική παρέμβαση, καθώς παροτρύνει και κατευθύνει τον ασθενή να ελέγξει, να αναθεωρήσει και να επαναπροσδιορίσει τις σκέψεις του για τον πόνο και κατ΄επέκταση το συναίσθημά του, όπως φόβος, άγχος, αγωνία ή εσωστρέφεια, και τη συμπεριφορά του, όπως αποφυγή δραστηριοτήτων ή κοινωνική απομόνωση. Συχνά, το έντονο άγχος και ο φόβος του ασθενή οδηγεί στην αύξηση της έντασης των συμπτωμάτων του πόνου χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη επιδείνωση της νόσου ή ακόμα και στην σωματοποίηση του άγχους με δημιουργία καινούργιων σημείων πόνου, τα οποία δεν έχουν σχέση με την νόσο. Επιπλέον, συχνά ο χρόνιος πόνος συνδέεται με την κατάθλιψη, ή οποία με τη σειρά της μπορεί να διατηρήσει ή να επιδεινώσει τον πόνο. Τέλος, επειδή «μόνο ένας άνθρωπος πονά, αλλά όλη η οικογένεια υποφέρει από αυτόν τον πόνο»… η ψυχολογική υποστήριξη και η συμβουλευτική είναι σημαντικές στους φροντιστές και στα οικεία πρόσωπα των ασθενών.

Παρεμβάσεις:

  • Ατομική θεραπεία ασθενών
  • Ατομική θεραπεία φροντιστών και οικείων προσώπων
  • Ομάδα Ψυχοεκπαίδευσης ασθενών
  • Ομάδα Ψυχοεκπαίδευσης φροντιστών και οικείων προσώπων
  • Ομάδες ασθενών
  • Ομάδες φροντιστών και οικείων προσώπων
  • Συμβουλευτική για καλύτερη αντιμετώπιση του Χρόνιου Πόνου
  • Νευρομυική Χαλάρωση για τη μείωση του stress

 

Υπεύθυνη ψυχολόγος του ιατρείου είναι η Αναστασία Λεμονή  (βιογραφικό).

Ο παρόν ιστότοπος προκειμένου να παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους χρήστες χρησιμοποιεί "cookies". Επιλέγοντας ‘αποδοχή’ δίνετε τη συναίνεσή σας στη χρήση "cookies".